Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka z fetą i burakami

Kuchnia SIMPLY

Sałatka z fetą i burakami Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Rukola, 100 g
  • Buraki, 2 sztuki
  • Feta, 50 g
  • Orzechy włoskie, 6 sztuk
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Buraki pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia. Wystudzone buraki kroimy w plasterki. Rukolę płuczemy i nakładamy na talerze. Układamy pokrojone buraki i kruszymy fetę. Orzechy łuskamy i grubo siekamy. Posypujemy sałatkę. Doprawiamy pieprzem do smaku.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]