Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka z wędzonym łososiem i rzodkiewką

Kuchnia SIMPLY

Sałatka z wędzonym łososiem i rzodkiewką Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 15 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • sałata strzępiasta
  • łosoś wędzony na gorąco, 60 g
  • ser feta, 50 g
  • rzodkiewki, 6-7 szt.
  • Szczypiorek
  • Koperek
  • pestki dyni, mała garstka
  • oliwa, 3 łyżki
  • miód, 1 łyżka
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • musztarda francuska, 1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Opłukaną, a następnie dokładnie osuszoną sałatę rwiemy na średniej wielkości kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy łososia podzielonego na małe cząstki i ser feta pokrojony w kostkę. Rzodkiewki kroimy na cienkie plasterki i dorzucamy do sałaty. Dekorujemy sałatkę posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Oliwę, miód, sok z cytryny i musztardę łączymy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Na koniec dodajemy pestki dyni. Sałatkę możemy podać z opieczoną bagietką.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA