Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Schab w sosie grzybowym

Kuchnia SIMPLY

Schab w sosie grzybowym Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 75 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • schab bez kości, ponad 1 kg
  • suszone grzyby, 2 garści
  • cebula, 1 szt.
  • bulion warzywny, 1 szklanka
  • olej
  • mąka, 1 łyżka
  • majeranek, 2 łyżeczki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Schab myjemy i kroimy w plastry o grubości około 1 cm. Smażymy na odrobinie oleju z obu stron. Następnie wlewamy bulion warzywny, dodajemy cebulę pokrojoną w małą kosteczkę i suszone grzyby. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Dusimy przez godzinę pod przykryciem. Uduszone mięso wyciągamy z garnka, a wytrącony sos rozrabiamy z mąką i małą ilością wody, w celu zagęszczenia.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life