Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Schab z suszonymi owocami

Kuchnia SIMPLY

Schab z suszonymi owocami Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 2 godz.
Wydrukuj

Składniki:

  • schab bez kości, ponad 1 kg
  • suszona żurawina, 100 g
  • suszona morela, 100 g
  • suszony ananas, 100 g
  • masło, 125 g
  • czosnek, 3 ząbki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Suszone owoce zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na pół godziny. Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Schab przecinamy wzdłuż, nacieramy solą i pieprzem, oraz wypełniamy odsączonymi owocami. Mięso obwiązujemy sznurkiem w taki sposób, aby zamknąć rozcięcie. Na wierzch mięsa nakładamy plastry masła. Schab pieczemy w rękawie foliowym, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 90 stopni. 15 minut przed końcem pieczenia odkrywamy mięso, aby skórka się zarumieniła. Schab podajemy pokrojony na grube plastry wraz z sosem, który się wytworzył podczas pieczenia.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life