Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Schab zapiekany w boczku

Kuchnia SIMPLY

Schab zapiekany w boczku Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 5 godzin
Wydrukuj

Składniki:

  • schab wieprzowy, 1 kg
  • boczek wędzony w plastrach, 200 g
  • ostra papryka, 1 łyżeczka
  • słodka papryka, 1 łyżeczka
  • przyprawy: majeranek (1 łyżeczka), sól i pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Oczyszczony schab kroimy na grube plastry i wkładamy do wrzątku na 8-10 minut. Po upływie czasu mięso wyjmujemy z wody, osuszamy i zostawiamy do ostudzenia. Wszystkie przyprawy mieszamy i dodajemy 3-4 łyżki oleju. Powstałą marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na 4 godziny. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni C i w międzyczasie owijamy schab plastrami boczku. Przygotowane mięso pieczemy przez około godzinę, aż się zarumieni.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA