Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Stek wołowy

Kuchnia SIMPLY

Stek wołowy Liczba osób: 1
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Rostbef, 150 g
  • Czosnek, 1 ząbek
  • Tymianek, 1 gałązka
  • Oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • Masło klarowane, 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso myjemy i osuszamy. Przygotowujemy marynatę z oliwy, pieprzu i tymianku. Marynujemy mięso 30 minut pamiętając, żeby nie wkładać go do lodówki. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni masło klarowane. Nakładamy na patelnię mięso i delikatnie solimy. Smażymy 3-4 minuty. Mięso obracamy i solimy. Smażymy 3-4 minuty. Ściągamy z patelni i dajemy mięsu odpocząć. Podajemy po około 5 minutach.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life