Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Stek z łososia ze szparagami

Kuchnia SIMPLY

Stek z łososia ze szparagami Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Stek z łososia, 2 sztuki
  • Szparagi, pęczek
  • Cytryna, ½ sztuki
  • Cukier, 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Steki z łososia doprawiamy solą i pieprzem. Wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy nim steki. Szparagi obieramy z twardych włókien. Zagotowujemy wodę z łyżeczką soli i cukru. Szparagi wkładamy do gotującej wody. Gotujemy 5-8 minut. Rozgrzewamy patelnię grillową. Gdy już jest gorąca umieszczamy steki z łososia. Smażymy z każdej strony po 4-5 minut. Na talerz nakładamy porcję szparagów i stek.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA