Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Surówka z rzodkiewki do obiadu

Kuchnia SIMPLY

Surówka z rzodkiewki do obiadu Liczba osób: 4
Poziom trudności: bardzo łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Rzodkiewka, 6 szt.
  • Ogórek zielony, 1 szt.
  • Makaron ryżowy,
  • Jogurt naturalny, 125 ml
  • Majonez, 1 łyżka
  • Koperek, 1 pęczek
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy, jednak nie obieramy ze skórki. Rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę, ogórka w półplasterki, a pomidora w średniej wielkości kostkę. Koperek drobno siekamy. Następnie przygotowujemy sos: przyprawy łączymy z jogurtem, majonezem i szczypiorkiem i dokładnie mieszamy. Potem dodajemy sos do warzyw i delikatnie mieszamy. Wstawiamy gotową surówkę na 10 minut do lodówki, aby przed podaniem ją schłodzić.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life