Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Szaszłyki wieprzowe z nektarynką

Kuchnia SIMPLY

Szaszłyki wieprzowe z nektarynką Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Szynka wieprzowa, 200 g
  • Nektarynka, 2 sztuki
  • Papryka w proszku, 1 łyżeczka
  • Tymianek, 1/2 łyżeczka
  • Olej, 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szynkę kroimy w kostkę. Przygotowujemy marynatę. Olej łączymy z solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Mięso marynujemy w zimnym miejscu około 15 minut. Nektarynkę kroimy w kostkę. Na patyczki nadziewamy kolejno kawałek mięsa i nektarynki. Grillujemy około 25 minut, aż mięso się zarumieni.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA