Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Tymiankowo-paprykowy mintaj

Kuchnia SIMPLY

Tymiankowo-paprykowy mintaj Liczba osób: 3
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • mintaj, 6 filetów,
  • papryka czerwona, 1 szt.
  • papryka żółta, 1 szt.
  • papryka zielona, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 3 ząbki
  • tymianek, ½ pęczka
  • sól, pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania:

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Czosnek oraz cebulę obieramy i kroimy. Warzywa przyprawiamy, skrapiamy oliwą z oliwek i rozkładamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Całość posypujemy świeżym tymiankiem. Rybę myjemy, osuszamy, oprószamy pieprzem i sola. Układamy mintaja na papryce i na wierzch kładziemy tymianek. Przykrywamy potrawę folią aluminiową i zapiekamy przez 30 minut. Piekarnik powinien być nagrzany do temperatury 220˚C. Możemy podawać z ryżem lub ziemniakami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life