Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Warzywna tarta jaglana

Kuchnia SIMPLY

Warzywna tarta jaglana Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • kasza jaglana, 1 szklanka
  • mąka pszenna, 1 szklanka
  • oliwa z oliwek, 4 łyżki
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • jajko, 2 szt.
  • por, 1 szt.
  • papryka, 2 szt.
  • rozmaryn, ½ łyżeczki
  • oregano, ½ łyżeczki
  • słodka papryka, ½ łyżeczki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną gotujemy według sposobu z opakowania i studzimy. Do kaszy dodajemy olej i miksujemy na gładką masę. Do masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i ugniatamy ciasto, formując ją w kulę. Formę do tarty wyklejamy ciastem, kładziemy na nie ziarna fasoli lub grochu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C na około 15 minut. W międzyczasie kroimy warzywa i podsmażamy na patelni. Warzywa doprawiamy rozmarynem, oregano, suszoną papryką, solą i pieprzem. Podsmażone warzywa łączymy z roztrzepanymi jajkami i wylewamy na podpieczone ciasto. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life