Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Wątróbka drobiowa z rabarbarem

Kuchnia SIMPLY

Wątróbka drobiowa z rabarbarem Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • wątróbka drobiowa, 400 g
  • marchew, 2 szt.
  • masło, 20 g
  • rabarbar, 3 łodygi
  • cebula, 1 szt.
  • majeranek, szczypta
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Myjemy wątróbkę i oczyszczamy z włókien, kroimy w mniejsze kawałki. Następnie obieramy i kroimy cebulę i rabarbar w kostkę. Marchewkę obieramy i kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy marchewkę ok. 10 minut, a następnie dodajemy wątróbkę i cebulę. Doprawiamy całość solą, pieprzem i majerankiem. Dusimy na małym ogniu jeszcze przez około 15 minut, aż rabarbar zmięknie.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life