Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Wegetariańska paella z żółtą fasolką

Kuchnia SIMPLY

Wegetariańska paella z żółtą fasolką Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 50 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • ryż średnioziarnisty, 1 szklanka
  • fasolka żółta i zielona, 400 g
  • cebula, 2 szt.
  • marchewka, 2 szt.
  • papryka, 2 szt.
  • zielony groszek, 1 szklanka
  • czosnek, 2 ząbki
  • bulion warzywny, 700 ml
  • oliwa z oliwek
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Dokładnie myjemy i kroimy marchewkę oraz fasolkę. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, myjemy i kroimy w kwadraciki. Na oliwie z oliwek podsmażamy cebulę z czosnkiem i gdy się zeszklą, dodajemy ryż, przyprawy i chwilę smażymy. Dodajemy paprykę, marchewkę i fasolkę. Całość mieszamy i podsmażamy kilka minut. Na patelnię wlewamy bulion i dusimy pod przykryciem, aż ryż wchłonie wywar i zmięknie. W ostatniej fazie gotowania dodajemy groszek i doprawiamy do smaku.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life