Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Żółta i zielona fasolka z bułką tartą

Kuchnia SIMPLY

Żółta i zielona fasolka z bułką tartą Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • fasolka żółta i zielona, 500 g
  •  masło, 125 g
  • bułka tarta, pół szklanki
  • sól

Sposób przygotowania:

Fasolkę myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy. Na patelnię wsypujemy bułkę tartą, przez chwilę ją podsmażamy. Dodajemy masło i mieszamy, aż się rozpuści. Fasolkę odcedzamy i wrzucamy na patelnię. Całość delikatnie mieszamy. Tak przygotowaną fasolkę możemy jeść osobno bądź podawać jako dodatek do dań głównych.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life