Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa krem z kalafiora

Kuchnia SIMPLY

Zupa krem z kalafiora Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Kalafior, 1 sztuka
  • Bulion, 1,5 litra
  • Ziemniaki, 2 sztuki
  • Groszek ptysiowy, ½ szklanki
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Śmietana 30%, ½ szklanki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Do garnka wlej bulion. Kalafior podziel na małe różyczki. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Do bulionu dodaj kalafiora i ziemniaki. Gotuj około 10-15 minut, aż kalafior i ziemniaki będą miękkie. Następnie zblenduj na gładką masę. Śmietana zahartuj 2 łyżkami gorącej zupy, potem wlej śmietanę do zupy. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Podajemy z groszkiem ptysiowym.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA