Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa krem z papryki i pomarańczy

Kuchnia SIMPLY

Zupa krem z papryki i pomarańczy Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pomarańcze, 2 szt.
  • Papryka czerwona, 2 szt.
  • Oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • Śmietana, łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pomarańcze myjemy, ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Do garnka wlewamy oliwę z oliwek, dorzucamy pokrojoną w kosteczkę paprykę i dusimy przez kilka minut. Dodajemy 2 łyżeczki startej skórki, mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut. Dodajemy sok z pomarańczy i miksujemy w blenderze. Całość przelewamy z powrotem do rondelka, dodajemy łyżkę śmietany i doprawiamy pieprzem oraz solą. Podajemy na ciepło lub jako chłodnik.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA