Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa marchwiowa

Kuchnia SIMPLY

Zupa marchwiowa Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Bulion warzywny, 1 litr
  • Marchewka, 1 kg
  • Cebula, 1 sztuka
  • Imbir świeży, 1 łyżeczka
  • Czosnek, 2 ząbki
  • Goździki, 2 sztuki
  • Cynamon, 1/2 łyżeczki
  • Skórka pomarańczowa, 1 łyżka
  • Sól

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Imbir ścieramy na tarce. Warzywa podsmażamy na oliwie. Dodajemy cynamon. Bulion wlewamy do garnka i dodajemy podsmażone warzywa. Marchewkę obieramy, kroimy w talarki i dodajemy do buliony. Przyprawiamy goździkami, odrobiną soli i stratą skórką pomarańczową. Gotujemy razem około 30 minut, aż marchewka będzie miękka. Usuwamy goździki. Całość blendujemy na gładką masę.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA