Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa owocowa z rabarbarem

Kuchnia SIMPLY

Zupa owocowa z rabarbarem Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • rabarbar, 3 łodygi
  • truskawki, 500 g
  • kompot z wiśni, 200 ml
  • woda, 2 szklanki
  • cukier, 2 łyżki
  • cukier wanilinowy, 2 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Rabarbar myjemy, rozkrawamy wzdłuż i kroimy w kostkę – ok. 0,5 cm kawałki. Potem obieramy truskawki z szypułek, myjemy i kroimy na połówki. Następnie wrzucamy wszystko do garnka, zalewamy kompotem z wiśni i wodą (zostawiamy około 20 ml wody) i gotujemy, aż owoce zmiękną
i zaczną się rozpadać. Dodajemy cukier, cukier wanilinowy i gotujemy kolejne 10 minut. Mąkę rozpuszczamy w pozostałej zimnej wodzie i wlewamy powoli do gotującej wody, aby ją lekko zagęścić. Podajemy na ciepło z wcześniej przygotowanymi kluseczkami lanymi.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life