Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa pomidorowa

Kuchnia SIMPLY

Zupa pomidorowa Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 90 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Skrzydełka z kurczaka, 4 sztuki
  • Marchewka, 1 sztuka
  • Por, kawałeczek
  • Seler, 1/4 sztuki
  • Pietruszka, 1 sztuka
  • Koncentrat pomidorowy, 200 g
  • Śmietana 18%, 3 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mięso myjemy. Warzywa obieramy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu około 60 minut, aż warzywa będą miękkie. Wyciągamy mięso i warzywa. Dodajemy przecier pomidorowy. Przegotowujemy razem około 5 minut. Zmniejszamy ogień i dodajemy powoli śmietanę. Podajemy z ryżem lub makaronem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA