Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa ryżowa

Kuchnia SIMPLY

Zupa ryżowa Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Udka z kurczaka, 2 sztuki
  • Marchewka, 1 sztuka
  • Pietruszka, 1 sztuka
  • Por, kawałek
  • Seler, 1/4 sztuki
  • Pietruszka zielona, 1/2 pęczka
  • Ryż jaśminowy, 1/2 szklanki
  • Woda,
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Udka myjemy. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy. Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu około godziny, aż warzywa będą miękkie. Po tym czasie wyciągamy składniki i dodajemy ryż. Gotujemy ryż około 15 minut. Wystudzone udka obieramy, marchewkę kroimy i dodajemy do zupy. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Zieloną pietruszkę siekamy i posypujemy zupę przed podaniem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life