Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa z jarmużem i kiełbasą

Kuchnia SIMPLY

Zupa z jarmużem i kiełbasą Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Marchewka, 2 sztuki
  • Pietruszka, 1 sztuka
  • Por, 1/2 sztuki
  • Seler, 1/2 sztuki
  • Jarmuż, 200 g
  • Suszone pomidory, 3 sztuki
  • Kiełbasa, 300 g
  • Smalec, 1 łyżka
  • Woda, 1,5 litra
  • Rozmaryn, 1 gałązka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

W dużym garnku rozgrzewamy smalec. Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy. Marchewkę, pietruszkę, pora i kiełbasę kroimy w plasterki. Seler w kostkę. Warzywa, kiełbasę i suszone pomidory wrzucamy na rozgrzany smalec i smażymy około 10 minut. Dodajemy gałązkę rozmarynu, odrobinę solimy i zalewamy wodą. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy jarmuż pocięty w paski. Gotujemy jeszcze przez 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wyciągamy rozmaryn.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life