Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa z młodej kapusty

Kuchnia SIMPLY

Zupa z młodej kapusty Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 120 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Łopatka wieprzowa, 500 g
  • Młoda kapusta, 1/2 główki
  • Marchewka, 2 sztuki
  • Pietruszka, 1 sztuka
  • Seler, 1/4 sztuki
  • Por, 1/4 sztuki
  • Ziemniaki, 4 sztuki
  • Czosnek, 1 ząbek
  • Liść laurowy, 2 sztuki
  • Ziele angielskie, 4 sztuk
  • Koncentrat pomidorowy, 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Mięsko kroimy w grubą kostkę. Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Doprawiamy solą, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Dodajemy czosnek. Gotujemy około 40 minut na wolnym ogniu i wyjmujemy warzywa. Pozostawiamy do wystudzenia. Kapustę siekamy. Pora kroimy w piórka. Ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do zupy. Doprawiamy przecierem pomidorowym. Gotujemy około 30 minut. Przestudzone warzywa trzemy do zupy na tarce o grubych oczkach.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]