Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa z pstrąga tęczowego

Kuchnia SIMPLY

Zupa z pstrąga tęczowego Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pstrąg tęczowy, 1 sztuka
  • Marchewka, 1 sztuka
  • Korzeń pietruszki, 1 sztuka
  • Seler, 0,5 sztuki
  • Por, 1/4 sztuki
  • Liść laurowy, 2 sztuki
  • Ziele angielskie, 4 sztuki
  • Woda, 1,5 l
  • Śmietana 18%, 3 łyżki
  • Koperek, 1 łyżka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pstrąga filetujemy i myjemy. Skrzela odcinamy i wyrzucamy. Przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 15 minut. Przecedzamy bulion przez sito, do którego następnie dodajemy warzywa pokrojone w słupki. Gotujemy przez 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Filety kroimy w dużą kostkę, dodajemy do bulionu i gotujemy jeszcze przez około 10 minut. Zabielamy śmietaną i doprawiamy koperkiem. Zupę możemy podawać z grzankami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life