Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa z soczewicy z bulgurem

Kuchnia SIMPLY

Zupa z soczewicy z bulgurem Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Czerwona soczewica,1/2 szklanki
  • Kasza bulgur, 1/4 szklanki
  • Bilion warzywny, 2 l
  • Cebula, 1 sztuka
  • Czosnek, 1 ząbek
  • Pomidory w zalewie, 1 sztuka
  • Słodka papryka w proszku, 2 łyżki
  • Chili, 1/2 łyżeczki
  • Masło, 2 łyżki
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. W garnku rozgrzewamy masło klarowane i podsmażamy cebulę i czosnek wraz ze słodką papryką i chili. Dodajemy pomidory z puszki i gotujemy około 10 minut. Soczewicę płuczemy na sicie, dodajemy do pomidorów i zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut, po czym blendujemy. Dodajemy kaszę i doprawiamy solą i pieprzem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life