Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa z soczewicy z żeberkami

Kuchnia SIMPLY

Zupa z soczewicy z żeberkami Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 50 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • żeberka, ½ kg
  • soczewica, ½ szklanki
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • włoszczyzna, pęczek
  • liść laurowy, 2 szt.
  • ziele angielskie, 3 ziarna
  • sól, pieprz, słodka papryka, majeranek
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Pokrojony czosnek, cebulę i pora podsmażamy na oliwie w garnku. Dodajemy włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i żeberka. Całość zalewamy 1,5 l wody i gotujemy, aż mięso lekko zmięknie. Dodajemy przepłukaną soczewicę i po ok. 15 minutach wyławiamy włoszczyznę. Doprawiamy przyprawami do smaku. Możemy podawać z ryżem lub chlebem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life