Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Zupa z żółtej fasolki

Kuchnia SIMPLY

Zupa z żółtej fasolki Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • udko z kurczaka 1 szt.
  • żółta fasolka, 1/2 kg
  • marchewka, 2 szt.
  • ziemniaki, 4 szt. średniej wielkości
  • seler, 1/4 szt.
  • por, 1/2 szt.
  • olej, 1 łyżka
  • natka pietruszki
  • majeranek, odrobina
  • sól i pieprz, odrobina

Sposób przygotowania:

Udko dokładnie myjemy i wkładamy do garnka z wodą. Dodajemy pokrojoną włoszczyznę i przyprawy. Gotujemy przez 15 minut. Fasolkę myjemy, kroimy na kawałki i wrzucamy do wywaru. Całość gotujemy przez chwilę i dodajemy obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Zupę gotujemy do miękkości. Doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki, odrobiną śmietany i chlebem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life