Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Żurek z kiełbasą

Kuchnia SIMPLY

Żurek z kiełbasą Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • kiełbasa, 1 szt.
  • ziemniaki, 4 szt.
  • marchewka, ½ szt.
  • seler, kawałek
  • pietruszka, 1 szt.
  • liść laurowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • zakwas na żur, ½ litra
  • pieprz, sól, majeranek

Sposób przygotowania:

Marchewkę, pietruszkę i seler myjemy, obieramy i kroimy w duże kawałki. Warzywa wrzucamy do rondla, zalewamy około litrem wody, dodajemy listek laurowy i ziele angielskie. Gotujemy przez 20 minut. W między czasie kiełbasę grillujemy. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Wyjmujemy warzywa z wywaru i wrzucamy ziemniaki. Gotujemy, aż ziemniaki zmiękną i wlewamy żur. Na koniec zabielamy śmietaną, przyprawiamy do smaku i podajemy z kiełbasą pokrojoną w plasterki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life