Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Carpaccio z jelenia

Kuchnia SIMPLY

Carpaccio z jelenia Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Polędwica z jelenia, 500 g
  • Kapary, 100 g
  • Suszone pomidory w oleju, 50 g
  • Pieprz marynowany, 100 g
  • Rukola, 100 g
  • Cytryna, 1/2 sztuki
  • Parmezan, 20g
  • Sól

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy marynatę. 3/4 kaparów i suszone pomidory siekamy. Wkładamy do miseczki. Dodajemy trochę oleju z pomidorów i pieprz marynowany. Doprawiamy solą. Mięso obkładamy dokładnie marynatą i zawijamy mocno i szczelnie w folie spożywczą. Odkładamy na 2-3 dni do lodówki. Talerz smarujemy oliwą z oliwek. Mięso cieniutko kroimy. Parmezan trzemy na tarce o drobnych oczkach. Układamy warstwę rukoli i mięsa. Posypujemy parmezanem i kaparami. Podajemy z cytryną.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA