Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Domowy kawior z bakłażana

Kuchnia SIMPLY

Domowy kawior z bakłażana Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 45 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • bakłażan, 2 szt.
  • cebula czerwona, 1/2 szt.
  • czosnek, 1 ząbek
  • pomidory suszone, 6 szt.
  • natka pietruszki, 2 łyżki
  • koperek, 2 łyżki
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Piekarnik rozgrzewamy do 190 ºC. Bakłażany kroimy wzdłuż na pół i układamy na blasze. Nacieramy posiekanym czosnkiem, polewamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 30 minut. Miąższ upieczonych bakłażanów oddzielamy łyżką od skórki. Siekamy cebulę czerwoną, pomidory suszone, natkę pietruszki, koperek i łączymy z miąższem bakłażana. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy do kanapek lub tostów.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life