Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Harissa

Kuchnia SIMPLY

Harissa Liczba osób: 4
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Papryka czerwona, 1 sztuka
  • Papryczki chili, 10 sztuk
  • Czosnek, 4 ząbki
  • Mielony kmin, 1 łyżeczka
  • Mielona kolendra, 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • Sól

Sposób przygotowania:

Paprykę przekrajamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w piekarniku nastawionym na 180 stopi przez 30-35 minut na najwyższej półce, aż skórka będzie dobrze spieczona. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Usuwamy skórkę z papryki i drobno kroimy. Z papryczek chili usuwamy gniazda nasienne. Do blendera wkładamy paprykę, papryczki chili, obrany czosnek, kmin, kolendrę, oliwę z oliwek i szczyptę soli. Miksujemy na gładką masę.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life