Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Matiasy z suszonymi owocami

Kuchnia SIMPLY

Matiasy z suszonymi owocami Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • filety matiasów, 5 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • suszone śliwki, 10 szt.
  • suszona żurawina, 2 czubate łyżki
  • olej słonecznikowy, ½ szklanki
  • świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Filety śledziowe zalewamy zimną wodą i moczymy przez kilka godzin. Następnie śledzie odsączamy z wody, osuszamy ręcznikiem papierowym i rozkładamy na desce lub talerzu. Śliwki i żurawinę zalewamy wrzątkiem na 2 minuty, po czym suszymy na sitku. Obieramy cebulę i kroimy w piórka. Owoce suszone i cebulę układamy na filecie, po czym zwijamy go w rulon. Całość zalewamy olejem, doprawiamy pieprzem i odstawiamy na kilkanaście godzin do lodówki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life