Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Ogórki w zalewie pomidorowej

Kuchnia SIMPLY

Ogórki w zalewie pomidorowej Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Ogórki gruntowe, 4 kg
  • Cebula, 4 sztuki
  • Ocet, 1/2 szklanki
  • Olej, 1/2 szklanki
  • Sól, 2 łyżki
  • Cukier, 1 szklanka
  • Przecier pomidorowy, 400 g

Sposób przygotowania:

Ogórki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. W naczyniu mieszamy ocet, olej i przecier pomidorowy. Dodajemy sól i cukier. Dokładnie mieszamy. Ogórki łączymy z zalewą i odstawiamy na 40 minut. Po tym czasie przekładamy do słoików. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy przez 20 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life