Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Kuchnia SIMPLY

Pieczarki faszerowane szpinakiem Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pieczarki, 12 szt. (duże)
  • Szpinak mrożony baby 500 g
  • Masło, 1 łyżka
  • Czosnek, 2 ząbki
  • sok z cytryny
  • starty ser, ok. 100 g
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy szpinak i dusimy na wolnym ogniu, aż do rozmrożenia szpinaku. Następnie dodajemy sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i gotujemy ok. 2-3 minuty. Na koniec dodajemy do smaku sok z cytryny i jeszcze troszkę soli, potem ściągamy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Pieczarki myjemy i usuwamy nóżki. Następnie lekko natłuszczamy kapelusze olejem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Faszerujemy je szpinakiem, wstawiamy do piekarnika nastawionego na 190 stopni i zapiekamy ok. 20 minut, po tym czasie wysuwamy pieczarki z piekarnika i posypujemy serem. Zapiekamy jeszcze 10 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life