Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pieczarki nadziewane

Kuchnia SIMPLY

Pieczarki nadziewane Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Pieczarki, 20 sztuk
  • Jajko, 5 sztuk
  • Cebula, 1 sztuka
  • Żółty ser, 400g
  • Tarta bułka, 3 łyżki
  • Szczypiorek, 1/2 pęczka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki myjemy i usuwamy nóżki, które następnie siekamy. 4 jajka gotujemy na twardo, gdy wystygną kroimy w drobną kostkę. Cebulę siekamy i szklimy na patelni. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. U misce mieszamy posiekane jajka i nóżki, cebulę, ser, bułkę tartą i surowe jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Kapelusze pieczarek nadziewamy przygotowanym farszem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 25-30 minut. Szczypiorek drobno kroimy i przed podaniem posypujemy pieczarki.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life