Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Sałatka z cykorią i orzechami włoskimi

Kuchnia SIMPLY

Sałatka z cykorią i orzechami włoskimi Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 15 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • cykoria, 3 szt.
  • jabłko, 3 szt.
  • ser Roquefort, ½ opakowania
  • orzechy włoskie, 10 szt.
  • cytryna, ½ szt.
  • rukola, kilka liści (opcjonalnie)
  • oliwa, 3 łyżki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cykorie myjemy i osuszamy. Wykrawamy głąby i oddzielamy liście. Jabłka kroimy na cienkie plastry. Orzechy drobno siekamy i prażymy na suchej patelni. Przygotowujemy sos winegret: łączymy oliwę z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Energicznie mieszamy. Na dużym talerzu układamy liście cykorii, jabłka, orzechy. Polewamy sosem winegret i posypujemy kawałkami sera roquefort. Ozdabiamy rukolą.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life