Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Śledzie w salsie pomidorowo-paprykowej

Kuchnia SIMPLY

Śledzie w salsie pomidorowo-paprykowej Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • filety śledziowe, 4 szt.
  • passata pomidorowa, 2 szklanki
  • papryka, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 1 ząbek
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • ocet winny, 1 łyżeczka
  • cukier trzcinowy lub miód, 1 łyżeczka
  • liść laurowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 3 szt.
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez kilka godzin. Następnie je osuszamy i kroimy w kawałki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, a paprykę kroimy w kostkę. Produkty łączymy z passatą pomidorową, oliwą, octem. Dodajemy cukier, przyprawy i zioła. Wszystko mieszamy i przekładamy do ozdobnego słoika. Przed podaniem chłodzimy przez kilkanaście godzin.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life