Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Chleb bananowy

Kuchnia SIMPLY

Chleb bananowy Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Banany, 3 sztuki
  • Mąka pszenna, 1,5 szklanki
  • Jajko, 1 sztuka
  • Masło, 75 g
  • Cukier, ½ szklanki
  • Cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • Soda oczyszczona, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Masło rozpuszczamy i zostawiamy do wystudzenia. Banany rozgniatamy widelcem. Banany mieszamy z masłem, cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Mąkę wraz z sodą przesiewamy przez sito. Mieszamy suche i mokre składniki. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto. Pieczemy 50-60 minut w temperaturze 170 stopni.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA