Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Focaccia z rozmarynem i czosnkiem

Kuchnia SIMPLY

Focaccia z rozmarynem i czosnkiem Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 2,5 godziny
Wydrukuj

Składniki:

  • mąka, 350 g
  • świeży rozmaryn, 2 łyżki
  • czosnek, 3 ząbki
  • suche drożdże, 1 łyżeczka
  • ciepła woda, 200 ml
  • oliwa z oliwek, 1 łyżka
  • sól, ½ łyżeczki

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki, oprócz rozmarynu, łączymy ze sobą. Ciasto zagniatamy w jednolitą konsystencję, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odkładamy w ciepłe miejsce na około 1,5 godziny. Jak ciasto wyrośnie, wykładamy je na prostokątną brytfankę. Ciasto ugniatamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 40 minut. Następnie robimy małe dziurki w cieście, w które wkładamy kawałki rozmarynu. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Podawać jeszcze ciepłą z oliwą lub masłem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life