Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Fritatta (włoski omlet ze szpinakiem)

Kuchnia SIMPLY

Fritatta (włoski omlet ze szpinakiem) Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • jajka, 6 szt.
  • szpinak baby liście, ok. 300 g
  • parmezan, 150 g
  • śmietanka 30 % kremówka, 100 ml
  • masło, 20 g
  • pieprz, sól, szczypta do smaku

Sposób przygotowania:

Szpinak dokładnie myjemy, suszymy i siekamy na drobno. Do średniej miski wbijamy jajka, wlewamy śmietankę, dodajemy starty ser i przyprawy, następnie wszystko dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wlewamy masę jajeczną. Smażymy z obu stron, aż do zrumienienia.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life