Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Fritatta z czerwoną papryką

Kuchnia SIMPLY

Fritatta z czerwoną papryką Liczba osób: 2
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 25 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • papryka, 2 szt.
  • szynka, 4 plasterki
  • cebula, ½ szt.
  • jajka, 4 szt.
  • ser żółty, 20 dkg
  • słodka papryka, 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie, 1 łyżeczka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Posiekaną cebulę wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Dodajemy pokrojoną w paski paprykę i smażymy, aż zmięknie. W misce roztrzepujemy jajka z dodatkiem soli, pieprzu, ziół prowansalskich i słodkiej papryki. Dodajemy starty ser żółty i mieszamy. Jajka wylewamy na patelnię i smażymy na małym ogniu, aż się zetnie (około 3 – 4 minuty). Następnie, przy pomocy talerza, frittatę przewracamy na drugą stronę i podsmażamy.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life