Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Frittata z botwiną i pomidorkami

Kuchnia SIMPLY

Frittata z botwiną i pomidorkami Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • botwina, sama łodyżki i liście, 1 pęczek
  • pomidory koktajlowe, 6 sztuk
  • jajka, 8 sztuk
  • czerwona cebula, 0,5 sztuki
  • czosnek, 2 ząbki
  • parmezan, 30 g
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Na patelni przesmażamy cebulę. Dodajemy posiekaną botwinę, smażymy razem 3 min. W osobnym naczyniu mieszamy jajka z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i startym na drobnych oczkach parmezanem. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy podsmażoną botwinę z cebulką. Delikatnie mieszamy. Przelewamy do formy. Pomidorki kroimy na połówki. Układamy je miąższem do góry. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 7 – 9 min, aż jajka będą ścięte.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life