Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Jajka faszerowane pastą z awokado

Kuchnia SIMPLY

Jajka faszerowane pastą z awokado Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • jajka na twardo, 6 szt.
  • dojrzałe awokado, 1 szt.
  • jogurt naturalny, 1 łyżka
  • majonez, 1 łyżka
  • sok z cytryny, 2 łyżeczki
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na pół. Awokado również przekrajamy na pół. Usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ, który przekładamy do miski. Skrapiamy go sokiem z cytryny i doprawiamy solą oraz pieprzem. Wyjmujemy żółtka z jajek i łączymy z awokado. Miksujemy z majonezem i jogurtem. Dodajemy posiekany szczypiorek i mieszamy. Pastą wypełniamy wydrążone połówki jajek. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life