Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Jajka faszerowane

Kuchnia SIMPLY

Jajka faszerowane Liczba osób: 6
Poziom trudności: średni
Czas przygotowania: ok. 60 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Jajka, 6 sztuk
  • Pieczarki, 8 sztuk
  • Cebula, 1/2 sztuki
  • Papryka, 1/4 sztuki
  • Olej, 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka gotujemy na twardo. Zostawiamy do wystygnięcia. Pieczarki drobno kroimy. Cebulę siekamy. Na patelnię dodajemy ojej i cebulę. Następnie dodajemy pieczarki. Przesmażamy. Jajka kroimy na pół. Wyciągamy żółtko. Do żółtka dodajemy przesmażone pieczarki i drobno pokrojoną paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Białka nadziewamy pieczarkowym farszem.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





[indeed_popups id=1]