Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Kanapka Reuben z pastrami

Kuchnia SIMPLY

Kanapka Reuben z pastrami Liczba osób: 1
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 15 minut
Wydrukuj

Składniki:

Sos:

  • Majonez, ½ szklanki
  • Ketchup, ¼ szklanki
  • Słodka papryka, szczypta
  • Chrzan, 0,5 łyżeczki
  • Cebula drobno posiekana, 1 łyżka
  • Sos worcester, 1 łyżeczka
  • Pieprz i sól

Kanapka:

  • Chleb razowy, 2 kromki
  • Ser żółty, 2 plastry
  • Pastrami, 2 plastry
  • Kapusta kiszona, łyżka
  • Masło

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od przygotowania sosu, w tym celu wystarczy, że wymieszamy wszystkie składniki w małej miseczce. Jedną kromkę chleba smarujemy przygotowanym sosem, a następnie układamy kolejno ser, pastrami i kapustę, na wierzch kładziemy drugą kromkę chleba. Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło, a następnie ostrożnie przekładamy kanapkę na patelnię. Obsmażamy z jednej i drugiej strony pod przykryciem, aż chleb się lekko zarumieni, a ser roztopi. Podajemy zaraz po przyrządzeniu, najlepiej z ogórkiem kiszonym.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA