Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Konfitura śliwkowa

Kuchnia SIMPLY

Konfitura śliwkowa Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 120 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • śliwki, 1 kg
  • Cukier, 250 g
  • Woda, 250 ml

Sposób przygotowania:

Przygotowujemy dwa nieduże słoiki. Śliwki dokładnie myjemy i usuwamy pestki. W garnku gotujemy wodę z cukrem do rozpuszczenia cukru i powstania syropu. Delikatnie przekładamy owoce do garnka, ustawiamy na średni ogień i gotujemy przez ok. 1,5 godziny. Co jakiś czas mieszamy. Gotujemy aż cały sok odparuje. Gotową konfiturę przekładamy do wyparzonych słoiczków. Porządnie je zakręcamy i odwracamy do góry dnem do wystudzenia.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA