Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Konfitura z malin

Kuchnia SIMPLY

Konfitura z malin Liczba osób: 6
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 120 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • maliny, ½ kg
  • cukier, 5 łyżeczek
  • woda, 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Maliny dokładnie myjemy, wrzucamy do miski, dodajemy cukier i wodę. Następnie przekładamy do rondla, smażymy na małym ogniu przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Ostudzoną konfiturę przelewamy do czystych, suchych słoików. Dokładnie zakręcamy i wstawiamy do dużego garnka do góry dnem. Zalewamy wrzącą wodą do połowy ich wysokości. Pasteryzujemy przez około 15 minut od zagotowania wody. Po tym czasie wyciągamy z wody i stawiamy do góry dnem, aż ponownie ostygną.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life