Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Naleśniki z serem

Kuchnia SIMPLY

Naleśniki z serem Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Wydrukuj

Składniki:

Ciasto:

  • Mleko, ok. 300 ml
  • Woda, ok. 100 ml
  • Jajka, 2 szt.
  • Mąka, 400 g
  • Sól, szczypta

Nadzienie:

  • Twaróg półtłusty, 300 g
  • Śmietanka kremówka, 100 ml
  • Cukier waniliowy, 1 opak.
  • Cukier, 2 łyżki
  • Cynamon, 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

W średniej wielkości misce ubijamy jajka z solą, aż do powstania piany. Następnie dodajemy mąkę, mleko i wodę i dalej mieszamy. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, można dolać jeszcze odrobinę wody. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki z obu stron, aż do zrumienienia.

Potem mieszamy w misce ser ze śmietaną i cukrem do momentu, aż cukier się rozpuści. Na koniec posypujemy gotową masę cukrem waniliowym i lekko mieszamy. Gotowe naleśniki posypujemy cynamonem, a następnie wykładamy masę serową i zawijamy w rulony.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life