Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Paprykarz z kaszy jaglanej

Kuchnia SIMPLY

Paprykarz z kaszy jaglanej Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • Kasza jaglana, 1/2 szklanki
  • Marchewka, 2 sztuki
  • Cebula, 1 sztuka
  • Koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki
  • Ziele angielskie, 2 ziarenka
  • Liść laurowy, 1 sztuka
  • Papryka wędzona w proszku, 1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka w proszku, 1/2 łyżeczki
  • Chilli w proszku, 1/4 łyżeczki
  • Olej, 1 łyżeczka
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Kaszę odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulkę i marchewkę. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele angielskie, paprykę wędzoną, słodką i chilli. Przesmażamy razem około 10 minut. Odstawiamy do przestudzenia. Przestudzoną kaszę i warzywa krótko blendujemy na grudkowatą masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA