Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Pasztet z łososia

Kuchnia SIMPLY

Pasztet z łososia Liczba osób: 4
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: ok. 70 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • łosoś, 450 g
  • jajka, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • rukola, 200 g
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę. Rukolę myjemy. Opłukanego łososia kroimy w drobne części. Całość wkładamy do blendera. Dodajemy żółtka, doprawiamy. Całość miksujemy. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą. Przekładamy całość do foremki wyłożonej folią aluminiową lub posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Do nagrzanego do temperatury 150 stopni piekarnika wkładamy pasztet. Pieczemy około 50-60 minut.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life