Następna wyjątkowa oferta już w piątek 27 maja.

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Kuchnia SIMPLY

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem Liczba osób: 4
Poziom trudności: bardzo łatwy
Czas przygotowania: ok. 15 minut
Wydrukuj

Składniki:

  • ser twarogowy, 250 g
  • rzodkiewka, 4 szt.
  • szczypiorek lub zielona cebulka, ok. 50 g
  • śmietana 18%, 2 łyżki
  • sól do smaku, szczypta

Sposób przygotowania:

Rzodkiewki oczyszczamy, a następnie kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek siekamy na drobno. Twaróg rozgniatamy widelcem i dodajemy śmietankę, a następnie mieszamy aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Dodajemy szczypiorek, rzodkiewkę i sól, potem mieszamy. Najlepiej podawać z pieczywem lub krakersami.

« powrót
PRODUKT TYGODNIA





Simply life